Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νάτα μας πάλι.. ... ..

Όταν γύρισα από διακοπές, τον Αύγουστο, παρατήρησα πως κάποιοι δρόμοι που πριν από λίγες μέρες ήταν στα μαύρα τους τα χάλια, πέρναγες με το αυτοκίνητο και κοίταγες από τον καθρέφτή να δεις αν ξεκόλλησε καμία ρόδα, αν έφυγε καμία εξάτμιση, αν έφυγε κανα σασμάν και διάφορα άλλα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου... Και ήταν ασφαλτοστρωμένοι!!! Καλό αυτό! Αλλά είχα ξεχάσει πως έρχονται δημοτικές εκλογές…. Χμ! μάλιστα! Πάλι τα ίδια! Μας έχουν για ηλίθιους! Και μάλλον είμαστε!...... Μετά από λίγες μέρες έστειλαν και μήνυμα σε ένα φίλο, όπου ο αντιδήμαρχος ενημέρωνε πως οι τάδε δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι και με λιγοστή την εξυπνάδα τους στο ίδιο μήνυμα να ζήτα τη ψήφο μας!
Σκεφτομαι… έχουμε ένα καλό: λιγότερες λακκούβες στους δρόμους! Έχουμε…. Πολλά κακά… μας κοροϊδεύουν! Δηλαδή έφτιαξαν τους δρόμους για να τους ψηφίσουμε!!! Ρε ‘παιδιά’ αν είναι έτσι, να έχουμε εκλογές κάθε χρόνο μπας και γίνουν οι δρόμοι της προκοπής και άλλα πράματα βέβαια…! Τη λαϊκή ρήση που λέει: κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό , είμαι σίγουρος δε τη ξέρουν!
Δε τα βάζω με αυτούς,  είναι σα να τα βάζεις με τους λύκους που φυλάνε τα πρόβατα. Λύκοι είναι και θα τα φάνε και είναι λογικό! Η φύση τα ορίζει αυτά! Αλλά,… όλος αυτός ο κόσμος δε νιώθει? Και το χειρότερο είναι ότι νιώθουν… Νιώθουν την ελπίδα, που τους πεθαίνει πάντα τελευταία, η ελπίδα μπας και βολευτούν σε καμία δουλεία, μπας και ορθοποδήσουν τα παιδιά τους σε καμιά καλή θέση και ας πάει στα κομμάτια ο κόσμος όλος! Αυτός  ο λαός δε θα μάθει ποτέ να στέκετε στα πόδια του.. αυτός ο κατά τα άλλα ‘φωτισμένος’ λαός δε θα πιστέψει πότε στη δύναμη του, όσο αφήνει ή μάλλον βάζει από μόνος του, τους λύκους να τους φυλάει.
(Εννοείτε πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους λύκους, σα ζώα, το σύστημα που ακολουθούν οι αγέλες τους είναι καλύτερο από το δικό μας!)             

Ρίξτε και μία ματιά σε αυτό του φίλου Balidor και σε αυτό από το Σώμα που χορεύει..             

Δεν υπάρχουν σχόλια: